Posted by Habi7a7
Henagon

Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

Hi everyone,

I've been using Teamviewer between my Windows machines for years. I recently got a Macbook Pro, and have been using it to connect to my Windows desktop at home. Everything with the remote connection and control works perfectly.

However, I often listen to music on my Macbook while connected to my Windows computer. Whenever I open a connection through Teamviewer, the audio quality on my Macbook becomes considerably lower. If I close the connection, it reverts to the normal, crystal clear quality.

I've tried every setting that pertains to audio in the Teamviewer settings on both the Windows desktop and the Macbook, including disabling audio from the remote computer, but to no avail. I also ran into the same issue when opening the preferences on the Mac and going to the audio tab (without having an open connection to the desktop). 

Any help to solve this would be greatly appreciated!

7 Replies
7 Replies
Posted by Szienz
Trigon

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

I have the same problem, but it is the sound via Skype that becomes very distant. 
Problematic as this is usually a combo for help with QS

Posted by Szienz
Trigon

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

I found an earlier post by Scotty that may solve this issue. I quote:

If you aren't using TeamViewer VoIP, the only way I can find to stop the audio from lowering is to change the default audio device output for TeamViewer before making a connection as only the audio device it is trying to play through should get ducked.

This can be done under "Audio Confrencing" in the options of TeamViewer

I have tested this and the audio does play at the correct volume during the connection (It does dip just as the connection is being established)

 

end quote

Posted by Habi7a7
Henagon

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

Unfortunately, that did not work for me. I still get the low-volume, warbled, low-quality audio when connecting to a session.

Actually, I don't even need to connect to a session. Just going to the audio tab in the Teamviewer preferences causes the issue. If I go to a different tab, it switches back to normal audio. 

Posted by Szienz
Trigon

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

Unfortunately, switching tabs did not solve the issue for me, the sound is almost completely suppressed. I tested TV pref settings on both sides, but none of the settings would overcome this.

I see similar posts here with the same complaint. Obviously the last version introduced this problem as I have nevers seen this issue before and I use TV since v4. 

It is a nuisance that the TV developers should fix.

Posted by Habi7a7
Henagon

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

I can confirm it's a TV12 issue. I downgraded to v11.0.76421 on my Windows PC and v11.0.73955 on my Macbook and the audio worked perfectly when connecting.

Posted by Senior Moderator Senior Moderator
Senior Moderator

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

Hey Everyone!

Please make sure to check out this other thread for this here

We are aware of this issue, and we have a temporary fix provided by Julia who is one of our supporters here

-Scotty

Senior Moderator
Did my reply answer your question? Why not accept it as a solution to help others?
Posted by dzonila
Photon

Re: Audio quality depreciates when connecting via TeamViewer

Idk if you tried this but I have TV 14, and I went to options/remote control and there you have an option ''play computer sounds and music''. Unless you need those sounds you can just turn those off, but if you do need sounds I can't help since I also tried everything.