Posted by typoworx
Henagon

Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

$ teamviewer

Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...
Abgebrochen

$ tail /var/log/teamviewer13/gabriel/gui.log

Failed to create OpenGL context for format QSurfaceFormat(version 2.0, options QFlags(), depthBufferSize 24, redBufferSize -1, greenBufferSize -1, blueBufferSize -1, alphaBufferSize 8, stencilBufferSize 8, samples -1, swapBehavior 2, swapInterval 1, profile  0) 

 

My system has a NVIDIA GPU which driver may be affected with this issue regarding some google research on this. Some QT Developers claim to have found a solution on this issue for another program throwing the same exception. No Idea if this helps on teamviewer:

https://forum.qt.io/topic/74998/failed-to-create-opengl-context-for-format-qsurfaceformat-in-qt-5-6-...

I have resolved... Add xcbintegration folder with libraries of xcbintegration on target.... Thanks a lot !!!
15 Replies
15 Replies
Posted by turf212
Photon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

Having the same issue as you with the exact same set-up.  Checking my system and I have the lib-xcb interfaces installed.  So unless they are meaning something else??

Posted by typoworx
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

I've re-installed Teamviewer 12 (downgrade)... and surprisingly last update on my ubuntu xenial offered me Teamvewer 13 which was working fine! No Idea why. May be some other updates running with it fixed the problem?

Posted by turf212
Photon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

re-installed 12 and it's working (previously wasn't connecting.)  Will stay on that for the moment.

Posted by Battant
Digon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

 

Hello,

Since i I have install the ubuntu 18.04 beta vewrsion. I could'nt start teamviewver

 

Details :

 Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launchiteamviewer -version<br><br> TeamViewer 13.1.3026 (DEB)ng TeamViewer GU

teamviewer I ...

 
version :

downloaded from :

https://www.teamviewer.com/en/download/linux/

 

teamviewer setup

/opt/teamviewer/tv_bin/teamviewer-config: error while loading shared libraries: libdouble-conversion.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

 

teamviewver log

TeamViewer13_Logfile.log
mparchet@mparchet-why:/var/log/teamviewer13$ tail TeamViewer13_Logfile.log
2018/04/25 21:20:38.130 4650 139762462481344 S Updated sessions: [ X0 (450215437) CA mparchet ] [ Wc1 (1591159457) L gdm ] [ F (3510599056) L root ]
2018/04/25 21:20:38.130 4650 139762462481344 S UpdateOnlineState newOnlineValue 0
2018/04/25 21:20:38.131 4650 139762462481344 S Updated sessions: [ X0 (450215437) CA mparchet ] [ Wc1 (1591159457) L gdm ] [ F (3510599056) L root ]
2018/04/25 21:20:38.131 4650 139762462481344 S UpdateOnlineState newOnlineValue 0
2018/04/25 21:20:38.131 4650 139762462481344 S Updated sessions: [ X0 (450215437) CA mparchet ] [ Wc1 (1591159457) L gdm ] [ F (3510599056) L root ]
2018/04/25 21:20:38.131 4650 139762462481344 S UpdateOnlineState newOnlineValue 0
2018/04/25 21:20:38.131 4650 139762462481344 S UpdateOnlineState newOnlineValue 0
2018/04/25 21:20:38.132 4650 139761809331968 S Using systemd-logind for suspend/resume monitoring
2018/04/25 21:20:38.132 4650 139761809331968 S SessionLogon: session 450215437, desktop switched 0, last desktop session 4294967295
2018/04/25 21:20:38.133 4650 139761809331968 S StartProcessesAsync: Session ready after 0s

My configuration :

uname -r
4.15.0-20-generic

ubuntu 18.04 64 bit

lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 18.04 LTS
Release: 18.04
Codename: bionic

 

Result :

 

Teamviewer don't work

Could you help me please to fix this issus

 

Best regards

 Battant

Posted by jasjuang
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

@Battant I ran into the exact same problem as you do. Did you figure out a solution to this problem?

Posted by Battant
Digon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

Hello, Yes, ubuntu 18.04 LTS stable is now out. I have 1. Backup file with deja-dup (duplicity) 2. downcloud ubuntu 18.04 LTS iso file and burn it on a dvd 3. restart with dvd 4. chose install ubutu 5. chose reinstall Best regards Battant
Posted by jasjuang
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

@Battant Thank you for your quick reply. I already install Ubuntu 18.04 LTS and it's up and running. But when I download teamviewer and install it with the same exact steps as you did I ran into the same exact problem. 

 

Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...

 

And nothing shows up. I am wondering did you get teamviewer to work on your Ubuntu 18.04 machine?

Posted by Battant
Digon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

Hello, You can remouve and reinstall teamviewer with therd follow steps : 1. sudo apt-get autoremove teamviewer 2. downloud the .deb file the website https://www.teamviewer.com/en/download/linux/ 3. when the file is downlouded open it with application manager and install it or in the terminal sudo dpkg .-i *.deb If it's not werk you can try this command teamviewer daemon start journalctl teamviewerd.service to save log in a file journalctl teamviewerd.service > teamviewer.log to see the log in a programme example gedit journalctl -u teamviewerd.service | less d next page u preview page to see only the n last file journalctl -u teamviewerd.service | tail -n -number What's your test's result's Best regards Battant
Posted by jasjuang
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

 @Battant Yes I already tried re-installing teamviewer with `sudo dpkg -i teamviewer*deb` and that's the result I get. `journalctl teamviewerd.service` doesn't work for me. But I found a log file in ~/.local/share/teamviewer13/logfiles/TeamViewer13_Logfile.log

```

2018/05/04 11:57:09.254 9040 4020068928 GX1 Logger started.
2018/05/04 11:57:09.254 9040 4020068928 GX1 Found 5 core dump files ...
2018/05/04 11:57:09.257 9040 4020068928 GX1 systemd: logind service available
2018/05/04 11:57:09.258 9040 4020068928 GX1 systemd: New seat seat0 [path=/org/freedesktop/login1/seat/seat0, activeSession='3', canGraphical=1, canTTY=1, canMultiSession=1]
2018/05/04 11:57:09.258 9040 4020068928 GX1 LogindSessionInfo: New session LogindSessionInfo [id=c2 user=gdm state=greeter active=0 reliable=1 infoId=3353246491] [path=/org/freedesktop/login1/session/c2 TTY=tty1 seat=seat0 display= vtnr=1 owner=[SysUser: gdm [uid=120, gid=125 home=/var/lib/gdm3 gecos=Gnome Display Manager shell=/bin/false]] idle=1(1525460118027493) active=0 type=x11 class=greeter state=online timestamp=1525459786398185 service=gdm-launch-environment defaultCG= leader=1196 audit=0 remote=0 rHost= rUser= killProc=0]
2018/05/04 11:57:09.259 9040 4020068928 GX1 LogindSessionInfo: New session LogindSessionInfo [id=3 user=hypevr state=user active=1 reliable=1 infoId=1842515611] [path=/org/freedesktop/login1/session/_33 TTY=tty2 seat=seat0 display= vtnr=2 owner=[SysUser: hypevr [uid=1000, gid=1000 home=/home/hypevr gecos=hypevr,,, shell=/bin/bash]] idle=0(0) active=1 type=x11 class=user state=active timestamp=1525459817556871 service=gdm-password defaultCG= leader=1444 audit=3 remote=0 rHost= rUser= killProc=0]
2018/05/04 11:57:09.261 9040 4020068928 GX1 SysSessionInfoManager: observing sessions from logind is marked as reliable
2018/05/04 11:57:09.312 9040 4020068928 GX1! logind: failed to add session c2, scheduling for recheck
2018/05/04 11:57:09.312 9040 4020068928 GX1 SysSessionInfoManager: Session Information provided by VT [priority: 2]
2018/05/04 11:57:09.312 9040 4020068928 GX1! FrameBuffer: Cannot access /dev/fb0, frame buffer support unavailable
2018/05/04 11:57:09.313 9040 4020068928 GX1 SysSessionInfoManager: own session cache set to '1842515611'
2018/05/04 11:57:09.314 9040 4020068928 GX1 Running on Qt 5.9.5
2018/05/04 11:57:09.375 9040 4020068928 GX1 Initialised XRandR extension 1.5 (base=89 error=147)
2018/05/04 11:57:09.413 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC HDMI-0 3440x1440@50Hz [0, 0, 3440, 1440] - 1
2018/05/04 11:57:09.413 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 1 has no outputs
2018/05/04 11:57:09.413 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 2 has no outputs
2018/05/04 11:57:09.413 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 3 has no outputs
2018/05/04 11:57:09.413 9040 4020068928 GX1 Virtual Desktop [0, 0, 3440, 1440]
2018/05/04 11:57:09.450 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC HDMI-0 3440x1440@50Hz [0, 0, 3440, 1440] - 1
2018/05/04 11:57:09.450 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 1 has no outputs
2018/05/04 11:57:09.450 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 2 has no outputs
2018/05/04 11:57:09.450 9040 4020068928 GX1 MonitorInfo: [XRandR 1.2] CRTC 3 has no outputs
2018/05/04 11:57:09.451 9040 4020068928 GX1 Virtual Desktop [0, 0, 3440, 1440]
2018/05/04 11:57:09.458 9040 4020068928 GX1 Loaded language 'en', using locale 'en'
2018/05/04 11:57:09.458 9040 4020068928 GX1 InterProcessBase::SecureNetwork created
2018/05/04 11:57:09.459 9040 4020068928 GX1 AutoLogin::Login: enabled: 1
2018/05/04 11:57:09.459 9040 4020068928 GX1 Account::SetLoginState: new state: 1
2018/05/04 11:57:09.459 9040 4020068928 GX1 WindowsSessionStateManager(0xb790490) state 0
2018/05/04 11:57:09.459 9040 3802573632 GX1 InterProcessBase::StartTcpCommunicationInternal(): setting m_NetworkConnector to new TCP connector
2018/05/04 11:57:09.459 9040 3802573632 GX1 Opening local TCP connection to 127.0.0.1:5939, tcp?
2018/05/04 11:57:09.459 9040 3974101824 GX1 Local TCP connection established
2018/05/04 11:57:09.555 9040 3974101824 GX1 SettingsIPCReception receive a SYNCHRONISE Settings command : UserSettings
2018/05/04 11:57:09.555 9040 3944737600 GX1 Received Control_InitIPC_Response processtype=1
2018/05/04 11:57:09.555 9040 3944737600 GX1 Received Control_InitIPC_Response runningProcesses=3
2018/05/04 11:57:09.555 9040 3944737600 GX1 Control_InitIPC_Response: all processes 3 completely initialized

 

Start: 2018/05/04 11:57:09.556 (UTC-7:00)
Version: 13.1.3026
ID: 0
Loglevel: Info (100)
License: 0
Server: master8.teamviewer.com
IC: -652071594
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
CPU extensions: h9
OS: Lx Ubuntu 18.04 LTS (x86_64)
IP: 192.168.1.71
Proxy-Settings: Type=0 IP= User=

2018/05/04 11:57:10.356 9040 4020068928 GX1!!!Crash: Coredump '/home/hypevr/.local/share/teamviewer13/logfiles/TeamViewer_FI_13.1.3026_2018-05-04-115709.i386.core' could not been written. Error 14, Errorcode=14
2018/05/04 11:57:10.356 9040 4020068928 GX1 Process received fatal SIGABRT

```

Posted by Menel
Digon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux


@jasjuang wrote:

@Battant Thank you for your quick reply. I already install Ubuntu 18.04 LTS and it's up and running. But when I download teamviewer and install it with the same exact steps as you did I ran into the same exact problem. 

 

Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...

 

And nothing shows up. I am wondering did you get teamviewer to work on your Ubuntu 18.04 machine?


I've been running on 18.04LTS for a week, installed on the Saturday after it's launched, Teamviewer13 was up and running right away with no errors. But I'm using Intel Integrated i3-8100, so probably less issues, simple system.

Posted by Battant
Digon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

Hello, Are you sure do you haven't a permission problem Could you try :in command line (ctrl + alt + t)to you can try chmod 770 /home/hypevr/.local/share/teamviewer13/logfiles Are you shure you don't have any disk problem ? disk full Before run journalctl -u, you should run teamviewer daemon start to check fsck to check disk or df -h to check disk space Are you sure you have been download 64 bit teamviewer version ? Thanks for your answers Best regards Battant
Posted by jasjuang
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

Thanks for the report. I am using a NVIDIA GPU with the latest 390.48 driver. Not sure if that complicated things.

Posted by jasjuang
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

@Battant I tried `chmod 770 /home/hypevr/.local/share/teamviewer13/logfiles` and it doesn't help. I run `df -h` and I have about 200G of free space. Yes I downloaded the 64 bit teamviewer. The teamviewer daemon wouldn't even start. 

Are you using a NVIDIA GPU? @Menel reports that his setup works with the intel integrated GPU. I think that could be the difference.

Posted by Battant
Digon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

Hello, Are you using a NVIDIA GPU? @Menel reports that his setup works with the intel integrated GPU. I think that could be the difference. You have an amd64 or another intel 64 but cpu ? I don't use the nvidia Gpu. because I have a laptop If you run ubutnu beta ? You should save package follow this link https://unix.stackexchange.com/questions/190853/backup-and-restore-list-of-installed-packages-and-ap... burn an dvd or make an usb pen Click install ubuntu click reinstall and restore your packages What's the result of this command. systemctl start teamviewerd.service Best regards Battant
Posted by jasjuang
Henagon

Re: Teamviewer 13 not working on Ubuntu/Xenial Linux

I am using a desktop with NVIDIA GPUs. I suppose I can try to find a computer without the NVIDIA GPU to try it out, but teamviewer should make it work on NVIDIA GPU desktops. There are a lot of desktop that uses the NVIDIA GPUs. I ran `systemctl start teamviewerd.service`. It prompted me for the password. After I typed it, nothing happens.