Posted by BenMcLean
Digon

Teamviewer Host setup on Raspberry PI won't connect

I am trying to set up Teamviewer Host on the latest RetroPie. (which is Raspbian-based)

I downloaded the .deb package from the site, managed to install it and its dependencies, but when I try to use "teamviewer setup" it spends a while trying to connect, then finally says, "There was a connectivity issue. Please check your internet connection and try again."

I am able to ping Google with wifi just fine, but just in case it didn't like my wifi for some reason, I tried ethernet too. Same result.

Might this be something wrong happening on the back end?

1 Accepted Solution

Accepted Solutions
Posted by BenMcLean
Digon
Solution

Re: Teamviewer Host setup on Raspberry PI won't connect

I tried the same thing again another day and it "worked" in that I was able to set up the PI as a computer in TeamViewer. That was cool, except that this version of TeamViewer really isn't setup to work with RetroPie, so it would share the screen if the screen was showing the terminal but would show a blank screen when anything else was happening. Oh well, it's not a supported version of the OS so I guess that's what happens when you try unsupported stuff.

1 Reply
Posted by BenMcLean
Digon
Solution

Re: Teamviewer Host setup on Raspberry PI won't connect

I tried the same thing again another day and it "worked" in that I was able to set up the PI as a computer in TeamViewer. That was cool, except that this version of TeamViewer really isn't setup to work with RetroPie, so it would share the screen if the screen was showing the terminal but would show a blank screen when anything else was happening. Oh well, it's not a supported version of the OS so I guess that's what happens when you try unsupported stuff.