Update now to the most recent TeamViewer Remote version 15.53. See the Changelogs here.

[Windows] v15.42.5

Options
JeanK
JeanK Posts: 6,993 Community Manager 🌍
edited May 2023 in TeamViewer Remote

Operating system: Windows

Version: 15.42.5

Release date: 2023-05-23


Bugfixes

  • The "Access control details" dialog box will no longer appear at the beginning of a session.

Community Manager

Comments

  • CloudCollector
    CloudCollector Posts: 3 ✭✭
    Options

    I'm testing this because I'm excited for having one less window to click through at the beginning of a session, but in my testing the Access Control Details dialog still appears, connecting from the Full Client 64-bit to Host 32-bit, even if both are on version 15.42.5. This happens both with devices that are in traditional shared groups and devices in managed groups.

    Is there a setting or policy that must be changed to remove the dialog? The changelog makes it sound like that shouldn't be necessary.

  • DStang
    DStang Posts: 5 ✭✭
    Options

    Still the same in version 15.42.7.

  • CarlC
    CarlC Posts: 1
    Options

    @JeanK do you have any information about this? If there's a setting required to take advantage of this I'd really like to set it up for our technicians.

  • JeanK
    JeanK Posts: 6,993 Community Manager 🌍
    Options

    Hi @CarlC,

    Thank you for your post!

    Let me know about which topic you need information, I'll be happy to help!

    /JeanK

    Community Manager

  • CloudCollector
    CloudCollector Posts: 3 ✭✭
    Options

    I was referring to @CloudCollector 's question above which hasn't been answered. This changelog contains one change, but the corresponding software version does not seem to implement the change at all.

  • DStang
    DStang Posts: 5 ✭✭
    Options

    For me the "Access control details" dialog box still shows up in version 15.42.8.

  • JeanK
    JeanK Posts: 6,993 Community Manager 🌍
    Options

    Hi @DStang,

    Thanks for your message!

    Are both computers (local and remote) on v15.42.8, or just the local one?

    Could you please check that both computers involved in the connection are on the latest version?

    /JeanK

    Community Manager

  • DStang
    DStang Posts: 5 ✭✭
    Options

    Both computers are on 15.42.8.

  • JeanK
    JeanK Posts: 6,993 Community Manager 🌍
    Options

    This is odd - I could not reproduce it with 15.42.8.

    Maybe uninstalling TeamViewer (and removing settings during the uninstallation process) could fix it.

    /JeanK

    Community Manager

  • CloudCollector
    CloudCollector Posts: 3 ✭✭
    Options

    @JeanK , in my case both computers are on 15.42.5 or later, and that is the version where it's claimed the change was made.

    We definitely can't remove TeamViewer from thousands of computers in production to reinstall. If there's a setting that could govern this, what would it be? Deploying a registry change would be much more doable than a mass-reinstall.

  • JeanK
    JeanK Posts: 6,993 Community Manager 🌍
    edited June 2023
    Options

    The fastest way to a resolution would be to analyze the logs of one of the impacted devices.

    Could you please open a support request and attach the logs to the ticket?

    You can submit a ticket in the Support for licensed users only section via this link: Customer Support

    /JeanK

    Community Manager

  • DStang
    DStang Posts: 5 ✭✭
    Options

    Reinstalling solved the issue for me, but I only had one computer doing funky business. The UI changed after reinstalling too.