Posted by jgreep
Digon

Won't open after update to 13 on Centos 7

I just upgraded to TV 13 and the app won't open.

I'm getting the following error in gui.log:

/opt/teamviewer/tv_bin/TeamViewer: error while loading shared libraries: libQt5WebKitWidgets.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

Installed according to https://community.teamviewer.com/t5/Linux/Update-TeamViewer-Host-on-RedHat-and-CentOS/td-p/14512

2 Accepted Solutions

Accepted Solutions
Posted by jgreep
Digon
Solution

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

I finally found the package that provides the missing libraries:
qt5-qtwebkit

I installed it and we're off to the races!

Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff
Solution

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Your headline implies that TeamViewer worked before. I have a hard time believing that, as QtWebKit is a dependency. Please do

yum install qt5-qtwebkit

Does that solve it?
If not: did you follow TeamViewer on CentOS guide (enabling epel)?
What is the output of 'cat /etc/centos-release' ?

EDIT: ok, you alredy did that. Good :) I'll improve the dependencies for the next release.

Linux Developer
17 Replies
Posted by Iain_wels
Tetragon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Hello jgreep,

How did you update to teamviewer 13? What license did you have on you're previous teamviewer? Which teamviewer was that? Maybe i could help if i know these questions!

Thank you for using teamviewer.

With kind regards, Met vriendelijke groet,
Iain Wels,
ICT-Support
If you found this helpfull please verify it as an solution, so it could help other people
Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

I initially installed using the RPM from the TeamViewer website.  It installed fine, but wouldn't run.  I read that I needed to completely uninstall the previous version (12) before installing.  That did nothing.  I followed the install instructions in the link in the OP.

I'm using it for personal use, so no license per se.

Posted by Iain_wels
Tetragon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Hello jgreep,
                                                                                                  
Did you try to uninstalling with this option marked on?

tvc12.PNGWhen you are deleting teamviewer put check the box (where the red arrow is pointing on) . That option clears all you're all you're settings

I hope this helps,

Thank you for using teamviewer.

With kind regards, Met vriendelijke groet,
Iain Wels,
ICT-Support
If you found this helpfull please verify it as an solution, so it could help other people
Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

I don't get an uninstall window for Linux.  I manually deleted all of the TeamViewer folders using the recommended command: 

sudo rm -rf /home/*/.local/share/teamviewer* /home/*/.config/teamviewer /opt/teamviewer

I also did:

yum remove teamviewer 

 

Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Yum just updated teamviewer to the latest version today: teamviewer-13.0.9865-0.x86_64

The error persists and teamviewer is still unusable. 

Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

@jgreep, can you please remove the package and install it again with

yum install ./teamviewer-host*.rpm

If it does not work, attach the complete output of that command.

Linux Developer
Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

I removed it and re-installed:

 

$ sudo yum install ./teamviewer-host*.rpm
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks, versionlock
Examining ./teamviewer-host_13.0.5641.x86_64.rpm: teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64
Marking ./teamviewer-host_13.0.5641.x86_64.rpm to be installed
Examining ./teamviewer-host.x86_64.rpm: teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64
Marking ./teamviewer-host.x86_64.rpm to be installed
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package teamviewer-host.x86_64 0:13.0.5641-0 will be installed
--> Finished Dependency Resolution

Dependencies Resolved

===============================================================================================================
 Package                 Arch           Version                Repository                                 Size
===============================================================================================================
Installing:
 teamviewer-host         x86_64         13.0.5641-0            /teamviewer-host_13.0.5641.x86_64          58 M

Transaction Summary
===============================================================================================================
Install  1 Package

Total size: 58 M
Installed size: 58 M
Is this ok [y/d/N]: y
Downloading packages:
Running transaction check
Running transaction test
Transaction test succeeded
Running transaction
  Installing : teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64                                                          1/1 
gtk-update-icon-cache: Cache file created successfully.
  Verifying  : teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64                                                          1/1 

Installed:
  teamviewer-host.x86_64 0:13.0.5641-0                                                                         

Complete!

The gui.log file has the same error.  Nothing happens when I run teamviewer from the command line

Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...



Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

I removed it and re-installed:

 

$ sudo yum install ./teamviewer-host*.rpm
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks, versionlock
Examining ./teamviewer-host_13.0.5641.x86_64.rpm: teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64
Marking ./teamviewer-host_13.0.5641.x86_64.rpm to be installed
Examining ./teamviewer-host.x86_64.rpm: teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64
Marking ./teamviewer-host.x86_64.rpm to be installed
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package teamviewer-host.x86_64 0:13.0.5641-0 will be installed
--> Finished Dependency Resolution

Dependencies Resolved

===============================================================================================================
 Package                 Arch           Version                Repository                                 Size
===============================================================================================================
Installing:
 teamviewer-host         x86_64         13.0.5641-0            /teamviewer-host_13.0.5641.x86_64          58 M

Transaction Summary
===============================================================================================================
Install  1 Package

Total size: 58 M
Installed size: 58 M
Is this ok [y/d/N]: y
Downloading packages:
Running transaction check
Running transaction test
Transaction test succeeded
Running transaction
  Installing : teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64                                                          1/1 
gtk-update-icon-cache: Cache file created successfully.
  Verifying  : teamviewer-host-13.0.5641-0.x86_64                                                          1/1 

Installed:
  teamviewer-host.x86_64 0:13.0.5641-0                                                                         

Complete!

The gui.log file has the same error.  Nothing happens when I run teamviewer from the command line

Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...



Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Please try this:

teamviewer ps		# if any "TeamViewer" process is listed, kill it (not teamviewerd)
ldd /opt/teamviewer/tv_bin/TeamViewer | grep 'not found'	# any libs missing?

# run from inside Xorg (e.g. Xterm)
/opt/teamviewer/tv_bin/TeamViewer	# any output?

Best regards,

Daniel

Linux Developer
Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Here's my output:

[...@localhost ~]$ teamviewer ps

root     21484  0.3  0.1 1412444 8124 ?        Sl   Feb14   4:12 /opt/teamviewer/tv_bin/teamviewerd -d
...      25040  2.0  0.0 113528  1848 pts/0    S+   08:14   0:00 /bin/bash /usr/bin/teamviewer ps

[...@localhost ~]$ teamviewer daemon stop

systemctl stop teamviewerd.service

[...@localhost ~]$ teamviewer ps

...  25133  0.0  0.0 113528  1848 pts/0    S+   08:14   0:00 /bin/bash /usr/bin/teamviewer ps

[...@localhost ~]$ ldd /opt/teamviewer/tv_bin/TeamViewer | grep 'not found'
	libQt5WebKitWidgets.so.5 => not found
	libQt5WebKit.so.5 => not found
[...@localhost ~]$ /opt/teamviewer/tv_bin/TeamViewer
/opt/teamviewer/tv_bin/TeamViewer: error while loading shared libraries: libQt5WebKitWidgets.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

Posted by jgreep
Digon
Solution

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

I finally found the package that provides the missing libraries:
qt5-qtwebkit

I installed it and we're off to the races!

Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff
Solution

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Your headline implies that TeamViewer worked before. I have a hard time believing that, as QtWebKit is a dependency. Please do

yum install qt5-qtwebkit

Does that solve it?
If not: did you follow TeamViewer on CentOS guide (enabling epel)?
What is the output of 'cat /etc/centos-release' ?

EDIT: ok, you alredy did that. Good :) I'll improve the dependencies for the next release.

Linux Developer
Posted by jgreep
Digon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Teamviewer 12 worked just fine.  13 never worked after upgrading.

CentOS Linux release 7.4.1708 (Core) 

I hadn't seen the guide previously and I have the epel repositories installed.
Installing the qt5-qtwebkit package worked perfectly. I'm not sure why that dependency wasn't flagged for me on the install.

I appreciate your help with this!

Highlighted
Posted by rajaonlinegbc
Photon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

Hello folks,

On my RHEL system, which should be similar to Centos, i get this error when i try to install qt5-qtwebkit:

yum install qt5-qtwebkit

:yum install qt5-qtwebkit
[sudo] password for raja:
Loaded plugins: downloadkvmonly-background, ibm-check-lotus-updates, ibm-check-upgrade, ibm-check-xorg-updates, ibm-repository, langpacks, post-transaction-
              : actions, refresh-packagekit, versionlock
No package qt5-qtwebkit available.
Error: Nothing to do

Can you please advise which repo has this package so we may add it and try again?

1 Reply
Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff

Won't install on RHEL

Did you follow our TeamViewer on RHEL guide (enabling epel)?

Cheers,
Daniel

Linux Developer
Posted by dalmata22
Photon

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

You need to install the epel first:

yum install epel-release -y
Posted by oxcar9
Neutron

Re: Won't open after update to 13 on Centos 7

On RHEL 8 don't work!!!!