teamviewer.com link icon
or
Ask The Community

Commercial use - Connection time out

1181182184186187253

Comments

  • I use TeamViewer for exactly two reasons: to help my isolated, elderly mother with computer problems, and to log in to computers at my university to do coursework. At no point have I used TV commercially, and do not receive compensation for activities done while using TV. I am studying from home, 2,400 miles from my mother and 500 miles from my university, and without TeamViewer, I cannot do any of the things I need to to stay productive during the global pandemic.

    I've tried filling out the online form affirming that I do not use TV commercially, but the response was that they couldn't verify my claim and that I need to print a form, sign it, and send it to them. I do not have a printer. What can I do, aside from look for alternative software?

  • jblue
    jblue Posts: 1

    I sent my pdf form in and I still cannot get connected to my parents and other family workstations.

    As an aside when you scan into a pdf on a Brother device it saves it with an upper case file extension of .PDF.  The Teamviewer website incorrectly rejects the file upload because of case.

    The message board also incorrectly detects "message flooding" after correcting errors.

  • Same problem.  No changes in my configuration of laptop on ethernet to desktop to show photos.  Both versions of Teamviewer are the latest and both say Free License to me.

    After about 30 seconds, there is a timeout error and the sessions closes, It puts up a new screen with a woman frowning saying to buy a license.  The log file seems to close the connection at:

    2020/10/12 20:55:18.706 4160 6056 S0! UdpConnection[15]: Lost Heartbeat
    2020/10/12 20:55:18.706 4160 6056 S0 ConnectionGuard: incoming remote control in sessions: 1(1)
    2020/10/12 20:55:18.706 4160 6056 S0 ShowSponsoredSessionDialog: duration=1, usedLicense=10000, outgoing=0, established=1
    2020/10/12 20:55:18.706 4160 6056 S0 IPCHandler[6]::ShowSponsoredSessionDialog(): Try to show SponsoredSession

  • Even after all 3 of my IDs getting "Reset" for personal use I still get this message.

    I have already gone through the reset management pdf and they sent back that I was good for private use.

    And my session only lasts about 1 minute.  What do I need to do to show that I am only using this program within my network and not for work?

    licensed for.png

  • Words
    Words Posts: 1

    Greetings,

    I just started receiving this message, subject line, when I connect to a remote computer, my Aunt.  I get disconnected almost immediately and then when I try to reconnect this message pops up.  I am using the free license since I only help out a couple people who need assistance every now and then.  

    I can't find any instance of this message in the knowlege base, unless i'm just a poor searcher.  Anyone have any ideas?

    Complete message: Connection blocked after timeout.  Your license limits the maximum session duration to a partner, immediate reconnects are blocked.  Please try later or upgrade your license.   Connections will be blocked until XX:XX.

    thanks,

    Words

  • Josette
    Josette Posts: 22

    Does TeamViewer ever respond here? I see thousands of us having the same issue, but no responce on how to fix their error. I went through the paperwork and got the email confirmation of private usage, but still get timed out after 30 seconds. I envy those of you that last 5 minutes. 

  • I'm in the same boat. I have 2 computers, my 3 kids have 4 computers, my mom and my dad, and a couple friends in Arizona...and I've been using it for years and now all of a sudden it says "trial expired" ...but I clearly have the free version installed. So what's going on all of a sudden?

  • I only have this problem on my laptop. I usually connect with no problem, but suddenly I am getting blocked. No messsage to inform me I was blocked

     

  • Skillz
    Skillz Posts: 6

    Mine keeps saying

    "WE ARE SORRY FOR INTERRUPTION! | Your connection has been blocked because of very high activity level. If this activity level is intentional, please subscribe to a license plan to continue the usage."

    Which makes no sense as I hardly ever connect to my computers. Although I do sometimes leave the connection open, especially on my NAS, because why not? My computer is beyond capable of handling an always open TV connection and not disrupt anything else I am doing on the computer including gaming.

    I have filled out the PDF three times now and submitted it. Each time I get an email telling me they reset my account back to personal/private use, but I get that message above immediately when I try to connect to one of the remote computers of mine.

  • Josette
    Josette Posts: 22

    I see thousands of us having the same issue, but no responce on how to fix their error. I went through the paperwork and got the email confirmation of private usage, but still get timed out after 30 seconds. I envy those of you that last 5 minutes. I have tried logging out. I've restarted my computer. I have read through the knowledge base. I tried submitting a ticket, but it just brings me back to the knowledge base. All my computers are in the same house. I would just like to access my emails and documents that reside on my desktop, while I'm in the kitchen or bedroom. 

  • I have the same issue.  I got the email saying it was reset but nothing I do will fix the issue.

  • I use TeamViewer on my home computers. These are the computers my Wife, kids and I use for entertainment and school. I have an IT background, so I am the one who fixes issues for the family computers. Today, my 13yo daughter called from a friend's house. They wanted to watch a movie on Amazon Prime. Since I do not give our kids our password, for good reason, I tried to log in to her computer, via TeamViewer, to type in the password for her. Instead, I got a message, “We are sorry for the interruption. Your connection has been blocked because of very high activity level.”

    I have been using TeamVeiwer for a long, long time, at least 14 years. I have always used it at home, non-comercially and have used it commercially, years ago, through a company I worked for that had their own account.
    I am perplexed as to how I have somehow been deemed “high activity” since, in the past 6 months, I have maybe used it a dozen times, and the last time was several days ago, logging into my 8yo’s computer to set up his browser for school. How am I highly active? Is it because I didn’t set up separate accounts on all of our computers? I just don’t understand.

    teamview.jpg

  • I don't have this exact issue. I have a issue that I have been blocked, but not for commercial, instead, for high activity, what ever that means. I posted about it on the board, but I don't understand, I uses it once in a while on my home computers, maybe a dozen times in the past 6 months.

    teamview.jpg

  • bazbsg
    bazbsg Posts: 100 ✭✭

    @Skillz I know that if you use TV on a Windows Server OS or connect to a computer that uses one, TV considers that commercial. Is your NAS a Server OS? That might be it. Never mind that non-commercial users might have reason to use a Server OS without making money from it.

  • bazbsg
    bazbsg Posts: 100 ✭✭

    @Sentinel73 Maybe TV hasn't had enough free users drop out or convert to a commercial license, so they have come up with a new trick??? Maybe TV could provide a link that shows this new policy???

  • Same issues here. They have decided to monitize as much as the can. New license policy a bit suspiring. $50 a month from free to connect to my home PC's to help with kids homework. I get similar messages when trying to connect.

    In COVID, I would think something more reasonable might be established. Looks like windows remote desktop connections for me is a solution. Seems like something they could have figured out. I would have been willing to pay a nominal fee for that. Surprising that a company with such a rich, and diverse user base would make such a broad decision. Good luck with that. Kind of like AOL asking customers to pay for something that Netscape had for free. History repeats.

  • You have made great software and connections


    @vedette-diana wrote:

    You can't submit a ticket unless you are logged in to an account that has a paid/commercial/corporate license.  The only way to get help for issues with free/personal accounts is on this message board.  There is a sticky post on this message board regarding the commercial-use/5-minute problem.



    irrelvenent. Good luck!

  • Your internet speed has nothing to do with it. They have made an aggressive switch to monitize existing users. Many have been shut down.

  • Launce
    Launce Posts: 3

    Hi, I've used the free version for many years.  A week ago, my sessions started timing out after 1 minute. 

    No change in the connected computers (my laptop and my desktop).

    I don't get the commercial use popup message, and I've had my ID's reset. 

    It's not an idle-session timeout (which I have turned off anyway). 

    Both computers are "trusted devices."  Both computers are running latest build.

    Did a recent update cause this?

    Edit:  This is the only message I receive:

    Screenshot 2020-10-14 101016.jpg

     

  • I am having the same problem.

  • OP_AMP
    OP_AMP Posts: 6 ✭✭

    hi, i was flagged as a commerical user again, i didnt change anything at all, i have ONLY been connecting to the computers and phones in my house to help family, i can EASILY PROVE this by video chatting your support team and having them connect to my devices, that way you can see its actually my devices in my house and im not at a buisness or anything, hope to get this resolved within 4 months (thats how long it took last time!) my elderly, computer illiterate parents and me would really appriciate it. 

  • IrvSp
    IrvSp Posts: 8

    Me too, annoying... With Covid-10 the only way I'd help my friends and family.

    No way to contact them either!!!

  • OP_AMP
    OP_AMP Posts: 6 ✭✭

    im starting to think they dont care, and the process to even make a post about it is soooooooooo frustrating and hidden i think its all intentional, i think TV is trying to force us to pay for a license, you guys might check out google remote desktop or something,

  • Now I cannot connect at all?  High activity?  For what? 

    Please help

    Screenshot 2020-10-15 091120.png

  • BRN169
    BRN169 Posts: 1

    So I've been using TeamViewer for the better part of 8 years.  I found the product while working for a security integrator who used it commercially and fell in love with it.  I can think of at lest 10 companies using the product today due to my praise and recomendation including the company I currently work for.  I use TV personally to access my home PCs while at work and to assist my kids and elderly parents who live on the opposite ends of the state.  The company I work for has a commercial account and every PC they have has a TV client installed on it.  I typically log into the client on my work laptop with my personal account and use it to remote into my PC at home while at work, always the same PC.  Today my wife needed some help getting the printer to work and when I remoted in TV decided after 8 years of the same pattern of personal use today was the day to act the fool and flag my account.  So the five minute limit that is more like 90 seconds is utterly useless.  I had to spend time and use resorces at work to print out the account review request form and scan it to get this addressed but hours latter I'm still waiting for it to be resolved.  And now I find myself having to leave work early so I can drive home to assist my wife.  Hoping TV gets the **bleep** straightened out soon or I'll need to find an alternate solution with less **bleep** to navigate.

    Not happy and rethinking my praise for your product...

    Michael

  • af89
    af89 Posts: 1

    LOL

    The lady has a different dressing here on my device.

    Is there really a need to change the dressing?Is there really a need to change the dressing?

    It looks they are serious this time...

    I request a reset on my account, and got approved; but when I wanted to start a connection, this lady showed up again...I submitted a second request, and waiting for their reply now. If this wouldn't work, I'm thinking to convert to other remote softwares.

     

  • How to submit a ticket to have account unflagged for commercial activity?

Sign In or Register to comment.