teamviewer.com link icon
or
Ask The Community

Can not get past helper installer

I am trying to help a friend on his Macbook Pro remotely and had him download the latest version of Teamviewer.  But when he launches the Teamview App after installing, he gets a pop up box saying that "Teamviewer is trying to install a helper tool."  Enter your password to allow this.

He then puts his Mac's user name and password into the Teamview dialog box, clicks install, and the box goes away.  The upon launching the Teamview app again, gets the exact same dialog box.  

We used to use Teamview sometime last year, but now it will not launch. 

I need to be able to control his computer and/or watch what he is doing so I can guide him through various actions.   Teamview on my Macbook Pro works great!

Hope that you can help us get beyond this problem.  

Thanks in advance, 

Lew

Comments

  • JeanK
    JeanK Posts: 5,602 Community Manager 🌍

    Hello @Lschuc,

    Thank you for your message and welcome to the TeamViewer Community! ?

    Unfortunately, we could not reproduce this error.

    I recommend you to:

    1. Restart the Mac
    2. Try again with the following .dmg: TeamViewer for Mac 

    I hope this could help. ?

    If not, do not hesitate to ask your questions here. ?

    Best regards

    Jean

    Community Manager

    ---

    Did my response answer your question? Help out others and select it as the Accepted Answer

  • MatthewBochsler
    MatthewBochsler Posts: 1 Newbie

    I have the same issue. is there another thread that addresses this?

  • RJG1999
    RJG1999 Posts: 5 ✭✭

    Same issue here. Renders Teamviewer useless at this point.

  • Max_L2z
    Max_L2z Posts: 26 ✭✭

    I need help on this matter too and I am getting no joy from Team Viewer?

    I have left numerous comments and nothing! I am not asking for much, just an answer! I want to work from home, but have to come into the office because of this crazy problem! Can anyone please help me???

  • KJDITSolutions
    KJDITSolutions Posts: 1 Newbie

    I am having the same issue

    removed and reinstalled several times

    also tried chrome, safari and firefox

    all the same

    keeps asking to install helper

    then after the password entered, it disappears, and no connection seen.

    repeats each time i try to connect.

    any ideas? as this is urgent