Highlighted
Posted by
Henagon

Is 2-factor auth broken?

A couple weeks ago I enabled two-factor auth on two of my accounts. It was working great.

Today, I can't login to my accounts because it says the code is invalid for both accounts.

My co-worker is experiencing the same thing.

I used my recovery codes to disable the two-factor auth and I was able to sign in again but now I can't enable two-factor auth because when it asks me to verify the code to enable it, it's again saying invalid code.

Anyone else?

4 Replies
1 Accepted Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Posted by Senior Moderator Senior Moderator
Senior Moderator
Solution

Re: Is 2-factor auth broken?

Dear @rmortier,

Thank you for your post. 

Can you please check the time on you mobile device and set it to automatic? The time on the PC and the time on the phone have to be identical.

Can you please try again and let me know, if it worked?

Best,
Natascha

View solution in original post

4 Replies
Highlighted
Posted by Senior Moderator Senior Moderator
Senior Moderator
Solution

Re: Is 2-factor auth broken?

Dear @rmortier,

Thank you for your post. 

Can you please check the time on you mobile device and set it to automatic? The time on the PC and the time on the phone have to be identical.

Can you please try again and let me know, if it worked?

Best,
Natascha

View solution in original post

Highlighted
Posted by
Henagon

Re: Is 2-factor auth broken?

Weird, my time was two minutes off for some reason even though it was syncing with NTP. I resynced my time and it's working again.

 

Thanks @Natascha

Highlighted
Posted by Senior Moderator Senior Moderator
Senior Moderator

Re: Is 2-factor auth broken?

Highlighted
Posted by
Henagon

Re: Is 2-factor auth broken?

Hi,

I have exactly the same issue - I've had to switch phones recently and the new authenticator app is now installed on a new phone which is time synced automatically, however I still cannot activate 2fa.

Steps I've taken:

1. login
2. profile setting
3. activate 2fa
4. scan code into google authenticator
5. provide code from the authenticator  in the next screen - not accepted.

I removed the account from the authenticator a number of times to no avail.
The computer I used to log into the account shows exactly the same time.

 

What else can I try?

 

 

Cheers,

Bonny