Highlighted
Posted by
Digon

Teamviewer service not startup

Hi,

i have a problem with teamviewer, the service is automatique but didn't startup.

if i start the service manuel, teamviewer works.

i tried to check windows events log but everything is okay.

( teamviewer is allowed on my comodo firewall also i disabled comodo but the problem still exist )

Sans titre.png

 

1 Accepted Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Posted by
Digon
Solution

Re: Teamviewer service not startup

i fix the problem, just follow this steps & everything will works.

1 Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
2 Locate and then click the following registry subkey:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control

3 In the right pane, locate the ServicesPipeTimeout entry.

    Note
    If the ServicesPipeTimeout entry does not exist, you must create it. To do this, follow these steps:
        On the Edit menu, point to New, and then click DWORD Value.
        Type ServicesPipeTimeout, and then press ENTER.


4  Right-click ServicesPipeTimeout, and then click Modify.

5 Click Decimal, type 60000, and then click OK.

   This value represents the time in milliseconds before a service times out.
 6 Restart the computer.

View solution in original post

12 Replies
Posted by
Digon

Re: Teamviewer service not startup

 

Now i found that teamviewer not start because can't answer quickly to the start request or control, "event id 7000".

Sans titre.png

5 Replies
Highlighted
Posted by
Digon

Re: Teamviewer service not startup

Any Help ??

Highlighted
Posted by
Digon
Solution

Re: Teamviewer service not startup

i fix the problem, just follow this steps & everything will works.

1 Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
2 Locate and then click the following registry subkey:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control

3 In the right pane, locate the ServicesPipeTimeout entry.

    Note
    If the ServicesPipeTimeout entry does not exist, you must create it. To do this, follow these steps:
        On the Edit menu, point to New, and then click DWORD Value.
        Type ServicesPipeTimeout, and then press ENTER.


4  Right-click ServicesPipeTimeout, and then click Modify.

5 Click Decimal, type 60000, and then click OK.

   This value represents the time in milliseconds before a service times out.
 6 Restart the computer.

View solution in original post

Highlighted
Posted by
Digon

Re: Teamviewer service not startup

My guess is that one of the recent updates from MS for WX has messed with or confused the Teamviewer Service Startup Settings/Process ... Several machines that have been stable for months in WX just refuse to connect with no reason for the failure ... I basically have to RDP in to the machines and manually start TV which again fails on the next reboot ... looking at the process tree, it appears only one of 3 TV processes start with windows in this mode ... the only fix that worked for me was a complete Uninstall followed by a Reinstall of Teamviewer (didn't have to delete the Teamviewer settings)

Highlighted
Posted by
Henagon

Re: Teamviewer service not startup

I tried uninstall and reinstall with not joy.
I tried the registry edit that was mentioned but still no joy.
I am using Teamviewer 13 and it was working find up until the other day.
Now, all of a sudden, it no longer starts automatically.

Highlighted
Posted by
Henagon

Re: Teamviewer service not startup

I think you put 60,000 which is 16 minutes when 6000 (1.6 minutes) would be more appropriate?

Highlighted
Posted by
Digon

Re: Teamviewer service not startup

mSec = 0.001 of a second so 60,000 mS = 60.000 Seconds not 16 minutes

Highlighted
Posted by
Henagon

Re: Teamviewer service not startup

My Bad. You are right. 60 seconds, 1 minute. I have to go change that now.

Highlighted
Posted by
Electron

Re: Teamviewer service not startup

Did you ever find a solution or cause for the issue?  We are running into the same thing.

Highlighted
Posted by
Digon

Re: Teamviewer service not startup

Having never found a workable solution to the randomly missing Team Viewer service, I have resorted to use a free third party solution ... using autohotkey (WHICH ALWAYS STARTS after reboot when its configured to do so), I created a simple script to periodically watch for/monitor the Teamviewer service, if it isn't found, the AHK script physically kicks one back in to play ... this AHK script works on both W7 and WX machines to ensure that a Teamviewer Service is always available

loop
{
 sleep, 60000
 process, exist, TeamViewer.exe
 if %errorlevel% = 0
 {
  run, c:\progra~2\Teamviewer\versionX\Teamviewer.exe
 }
}

 

 

Highlighted
Posted by
Electron

Re: Teamviewer service not startup

I had the same problem and it took me hours to solve it. In my case, my AVG anti-virus was not up-to-date and suddenly considered TeamViewer as a potential thread and blocked the service. I updated my anti-virus and it worked again. You also have the option to ask your anti-virus to not check your TeamViewer directory anymore. Hope this can help someone. 

Highlighted
Posted by
Photon

Re: Teamviewer service not startup

Thankyou I nearly lost the will to live this method worked worked perfectly on 2016 Essentials Slight changes in paths and this link was useful

https://www.maketecheasier.com/schedule-autohotkey-startup-windows