Highlighted
Posted by Elcardo
Photon

Audio/Sound problems. Please help

1st off amazing APP!!! 5 stars

Hello, my connected partner a I can't hear one anothers sound when in remote control feature. The mic option works fine, but the sound playback feature doesn't work at all. We tried reversing the connection, and play a simple sound off itunes to see if my connecting partner could her my sound, and the same results happen. I looked in help, it ask me to go under extras, select options...but there's no tab for options under the EXTRAS tab. I have the latest version of teamviewer. Please, help. without this function teamview is no use to me, and what i do. Thank you

57 Replies
2 Accepted Solutions

Accepted Solutions
Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff
Solution

RE: Audio/Sound problems. Please help

Hi Elcardo,

Thank you for your post and your great feedback. :smileywink:

We are currently working on this issue and we will post an answer once we have figured out a solution. 

Did my reply answer your question? Please accept it as a solution to help others, Thanks.
Reyhan

View solution in original post

Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff
Solution

Re: Audio/Sound problems. Please help

Dear FG,

Thank you for your post.

Maybe the following contribution might help here

 

Did my reply answer your question? Please accept it as a solution to help others, Thanks.
Reyhan

View solution in original post

57 Replies
Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff
Solution

RE: Audio/Sound problems. Please help

Hi Elcardo,

Thank you for your post and your great feedback. :smileywink:

We are currently working on this issue and we will post an answer once we have figured out a solution. 

Did my reply answer your question? Please accept it as a solution to help others, Thanks.
Reyhan

View solution in original post

Posted by Franzaudio
Digon

Re: Audio/Sound problems. Please help

Same problem here, the option to hear computer sounds is greyed out.

I didn't have any problem in the past.

Posted by FG
Photon

Re: Audio/Sound problems. Please help

I also have the same issue any update please

Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff
Solution

Re: Audio/Sound problems. Please help

Dear FG,

Thank you for your post.

Maybe the following contribution might help here

 

Did my reply answer your question? Please accept it as a solution to help others, Thanks.
Reyhan

View solution in original post

Posted by VideoGuy
Photon

Re: Audio/Sound problems. Please help

I have the same problem.  Is there any ETA on a fix for the issue?

Thank you

Posted by FastThenLeft
Henagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I have exactly the same problem!  I'm using the latest version of Teamviewer 12.  I've actually been able to do some experimentation:

Win10 -> Win10 doesn't work!

Win10->Ubuntu 16.04 works perfectly!

 

Posted by wkennedy
Photon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Hi,

A group I belong to has been having the same problem since July of 2016 (over 8 months of no audio now). There are about 30 of us and no one has any audio whatsoever since then. The problem origianlly occur when we were using Teamviewer 11. Teamviewer 11 audio did work great for a long time. We have verified all settings across all our windows machines.  Most everone is using windows 7, 8 or 10. We continued to update 11 as updates became available but still no sucess. We were hoping that TV12 would bring the audio back but no one can get the audio to work even with the new version (TV12). 

This afternoon we tried again after getting the latest updates for TV12 (as of today, we are all using TV version 12.0.72365), but still no audio. On a hunch, we tried conecting a Windows 7 machine to one running Unbuntu 16.04 and the audio is working okay. Not sure if this is of any help, but it does seem to be a Windows to Windows situation.

Teamviewer is an excellent platform but the audio is critical to us.

From what I read here, it seems many are having this touble, too. Has anyone found a solution to this problem?

Thanks in advance for any help the TV team or anyone else may have as a solution.

 

Posted by Jabberwock
Electron

Re: Audio/Sound problems. Please help

Win10 -> ChromeOS

No audio when I connect to my Win10 system from my Chromebook. Latest version of TV12 (just installed today.) 'Options -> Meetings -> Share computer sounds and music' enabled on the Win10 side.

As an aside audio does not work with Chrome Remote Desktop eitherMy understanding is that this has been an issue with CRD for some time. Possibly the same root cause for both systems? 

Posted by mandus
Electron

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

please remove solved tag from this topic and solve it. i have the same issue and it has been now over 9 months since it started.

Posted by normvp
Henagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I have three machines on a local network, all running TV12.

WinVista to Win8.1 Sound transfer works.

WinXP to win8.1 Sound tranfer does not work.

WinXP machine has SB Audigy 2 Audio installed.

perhaps the above provides a clue to the source of the probem

Posted by Max4
Digon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I also have this problem. I used to be able to hear sound from my remote computer. All of a sudden that possibility is gone. Please get back to me

Posted by normvp
Henagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I found out later that I had been able to hear sound from a remote computer if the remote computer was running Windows Vista or later.  For remote computers running Windows XP it is apparently NOT POSSIBLE to hear sound from the remote because the remote operating system does not support this function.

Does this seem to be valid for you?

Posted by Max4
Digon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Both my computers are running Windows 10. This wasn't a problem till yesterday. Please help
Posted by normvp
Henagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Can you use the System Restore utility to return to your configuration from before yesterday?

Find System -> System Protection -> System Restore...

Posted by Max4
Digon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Tried it, didn't work. This sucks. Please TeamViewer help!!!

Posted by Max4
Digon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I think it's a problem with an update. I see a lot of posts with similar problems

Posted by Destructoboy
Henagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Using windows 7 on boths sides. Was hearing the sound from the other side till a few days ago. Now I cant get it to work. Please halp. 

Posted by Noelia
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

I have the same problem. Everything was working fine until last week. Now I can't hear the sound from the remote computer. Maybe it has something to do with updating the TeamViewer versions? Clearly I shouldn't have updated them. How can I get back to the old version WHERE THE REMOTE SOUND WORKED? Thanks.

 

And please remove the "SOLVED" tag because this CLEARLY is not solved AT ALL.

Posted by Noelia
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

Also, today I started the remote session and I see all the graphics funny, I don't know what's going on but this is not working well at all.

 

It was working fine before. I don't know what you did but please un-do it.

Posted by Max4
Digon

Re: Audio/Sound problems. Please help

Solved it!!! Uninstalled Teamviewer12 and found a Teamviewer 11 version and downloaded to both computers. Worked like a charm. Try it

Posted by Noelia
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

Hi Max4! Where did you get the 11 version? Can you paste the link here? Thanks!!

Posted by Max4
Digon

Re: Audio/Sound problems. Please help

Posted by normvp
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

I am running Teamviewer version 12.0.77242 on a Windows 10 machine and accessing the machine from a Windows 8.1 machine running the same version of Teamviewer.  The sound transfer for listening to Youtube videos works correctly.  Perhaps this information helps with troubleshooting.

Posted by dgarbern
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

I started having no audio from within my home network about a week ago.  All machines running TV12 and Win7.   Yet my work PC, also Win7 and TV12, still has audio when connected to my home PC.   A puzzlement.

Posted by gralo
Photon

Re: Audio/Sound problems. Please help

I remote into my Win 10 pc from my iPad running iOS 10. When playing video on Win 10 the audio was not transferred through to iPad. This started about two weeks ago.

Downgrading from v12 back to v11 on the Win 10pc cured it for me. Not ideal but a temp workaround until they fix the audio issue.

Posted by TheJohnDark
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

Win 10 64 to Win 10 64. Thanks for all the notes and shared problems. I have the same issue since last week. Sound plays when a video is played on VLC but that is not what I'm using it for. Emdat Inscribe sound is extremely soft so it seems to be software related. Not all software compatible with the latest version (12.0.78313) it seems.

Going to try reloading TV 11 from link above. Hopefully this will solve my problem.

Posted by SergioE
Electron

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Hello, I had the same problem, it even went as far as the remote computer not showing any audio being generated at all (you can see if your Windows target PC is making any audio by clicking the volume icon and watching the little vertical bar light up in the color green according to the sound being generated)

This is the solution in image format: http://imgur.com/UjzZGs2

This is the solution in text:

The solution was to edit my client PC audio configuration (the PC that you're using to access the target PC). The solution was to go to Extras > Options > Audio Conferencing (Yes, this applies for regular audio as well) > Set speakers and microphone to "Default Communication Device", remove the checkmarks from both mute boxes and even without saving you should already have audio.

Now, we already know that TeamViewer is part magic and part code, well the magic part requires the effing mic to be unmuted on these settings and set to "Default Communication Device", otherwise you won't have the audio from the target PC on the speakers on your client PC speakers. Let me repeat that, yes, mute the mic (in these settings) and you lose speaker audio from the target PC to your client PC, mute the speakers (in these settings again) and you also lose speaker audio from the target PC to your client PC. No sense whatsoever.

Posted by RZaf
Electron

Re: Audio/Sound problems. Please help

SergioE

This is not working for me. But i installed v11 on both machines and it worked

Posted by McVal
Electron

Re: Audio/Sound problems. Please help SOLVED FOR ME

I was struggling with this same issue of no sound since upgrading to Version 12 of TeamViewer.  Tried reinstalling Version 10 and it kept trying to upgrade me again, so I figured, what the heck, I'll reinstall Version 12. 

The very first question Team Viewer Version 12 asked me was if I wanted to leave the system as unmuted or muted.  I selected Unmute it!!!  and YAY!  Sounds are working fantastic again!!!  I can hear my IMs and music sound now! YAY!

Posted by Glassdub
Pentagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I tried all this, although I don't think I should have to as I don't use a mic & it shouldn't apply to me.
In the past I just used the default settings with Play Computer Sounds & Music ticked under Remote Control tab & it worked. No More!
I Installed the newest 12.0.78716 version yesterday hoping that they FINALLY addressed this & nope, still broke, PITA!

Posted by MarkTheMartian
Henagon

Re: Audio/Sound problems. Please help

OI TEAMVIEWER!!!

THIS IS NOT SOLVED!!!:smileymad::smileysad:

REMOVE THE "SOLVED" TAG AND FIX THIS - IT'S VERY ANNOYING!!!!

:smileymad: :smileymad: :smileymad: :smileymad: :smileymad: :smileymad:

Posted by UserError
Electron

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

How is this the solution??? I mean are you saying that the solution is that teamviewer has no solution???

Posted by Glassdub
Pentagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Audio started working between my home PC & notebook at work, but still DOES NOT work between my work desktop PC & home PC, same OS on all (Win 7, work PC is Enterprise & the other 2 Ultimate but I wouldn't think it would matter ), same auto settings on all, I don't get it, ANNOYING, if it had to work on one I wish it would have been the work desktop.

Posted by baegopa1
Electron

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

This version does NOT work!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by scottb80
Henagon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

I've been trying to fix this problem for a month and still no audio.  Connecting a Win10 machine to a Win7 machine.  No SOUND!

Posted by NYCNative
Trigon

I just received the following email from support


@scottb80 wrote:

I've been trying to fix this problem for a month and still no audio.  Connecting a Win10 machine to a Win7 machine.  No SOUND!


Dear Sir or Madam,

Thank you for your patience.

We published a new version in which the bug “Remote Sound” should be fixed.
Please update your TeamViewer.

This ticket will now be automatically closed. If you still have an ongoing issue in this ticket that hasn't yet been resolved, please feel free to reply back and the ticket will be reopened again.

If you have any further questions, please do not hesitate to contact us again.

Best regards

Posted by NYCNative
Trigon

Re: I just received the following email from support

I'm going to attempt to download the updated versions and see if it works or not...

Posted by dgarbern
Henagon

Re: I just received the following email from support

Just loaded 12.0.80984 onto one of my 'mute' Win 7 machines.   Sound is back.

Posted by MvW_Photography
Digon

Re: I just received the following email from support

True! when you update to the newest version the sounds works again! 

Posted by NYCNative
Trigon

Re: I just received the following email from support

Yes, I downloaded the newest version on both machines and it's working again! Finally!

Posted by SETXTelecom
Henagon

Re: I just received the following email from support

I am running Win10 on my laptop and XP SP3 on remote machine...latest TV did NOT restore audio function...still cannot hear audio on remote machine on my laptop...

NOT SOLVED!!!!

Posted by scottb80
Henagon

Re: I just received the following email from support

Try going to your Audio Mixer for Win10 (right click on your voume setting and select Audio Mixer), make sure the volume of the TeamViewer audio is turned up.  I had the same problem until I turned up the volume

Posted by MvW_Photography
Digon

Re: I just received the following email from support

Check your audio setting in TV.

Communication --> Check Audio Settings -->  audio settings --> meeting --> Under ''meeting defaults'' switch ON the ''share computer sounds and music''

Otherwise check you audio settings in your volume mixer in Windows.

Problem is defo solved with the new update.. it should be something else in your settings.

 

I hope i this info is good enough!  Good Luck! 

Posted by SETXTelecom
Henagon

Re: I just received the following email from support


@MvW_Photography wrote:

Check your audio setting in TV.

Communication --> Check Audio Settings -->  audio settings --> meeting --> Under ''meeting defaults'' switch ON the ''share computer sounds and music''

Otherwise check you audio settings in your volume mixer in Windows.

Problem is defo solved with the new update.. it should be something else in your settings.

 

I hope i this info is good enough!  Good Luck! 


Nope...tried all suggestions...STILL NO audio on laptop (win10)....Remote is XP SP3....both running latest release of TV...

 

NOT FIXED

Posted by MvW_Photography
Digon

Re: I just received the following email from support

Must be your windows settings for 100%. TV is working fine with latest version so you need to look somewhere else because it is

SOLVED!!!! :)
Posted by sai_isaiah
Electron

Re: Audio/Sound problems. Please help

Try this as this one works in our office. Click on communicate then check computer sound then uncheck and check it again. Hopefully it will work to you. :robothappy:

Posted by sai_isaiah
Electron

Re: Audio/Sound problems. Please help

audio TS.jpg

Posted by SlyFred
Photon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Hi, Just letting you know that this is not just a Windows to Windows issue. I have not had Audio for a year or so with version 11 and 12 no matter id using Windows or Linux. I have tried all combinations with the same result.

I find it amazing that the TeamViewer Developers have remained so silent on this issue.

Posted by SlyFred
Photon

Re: RE: Audio/Sound problems. Please help

Further to my last post,

The "Computer Sound' check-box is greyed out so cannot be selected.