Posted by DennisA
Henagon

New TeamViewer interface much slower than old one

Hi there,

Ever since TeamViewer 13 was released with the new interface, I've noticed a MUCH slower connection set-up time.

In the old interface it takes <4 seconds to show the remote screen:

TeamViewer slow.gifOld interface

While in the new interface it takes more than 10 seconds to show the remote screen:

TeamViewer slow 2.gifNew interface

Also notice the weird flickering in the new interface.

This is on a Dell XPS 15 9950 with the following specs:

  • i7-6700HQ
  • 24GB RAM
  • 1TB SSD
  • 4k screen

I've seen this weird behavior ever since TeamViewer 13 was released (and on Windows 10 1709, 1803 and 1809), hoping it would eventually be fixed, but the performance is still is bad. Even in the TeamViewer 14 preview.

Latest BIOS/Display drivers are installed, and I'm not having this problem in any other applications.

For now, I just keep using the old interface as it's more than 2x faster than the new one.

Best,
Dennis

2 Replies
1 Accepted Solution

Accepted Solutions
Posted by DennisA
Henagon
Solution

Re: New TeamViewer interface much slower than old one

Just got an update to 14.2.8352, so I tried the new interface again. Performance is a LOT better now, and the annoying flickering in the screen is gone. Nice! :)

2 Replies
Posted by Alexbits
Henagon

Re: New TeamViewer interface much slower than old one

I have same issue too. Latest version of TeamViewer on i7/16GB RAM. Is there any workaround for this? This is very annoying, I had to switch to the old interface.

Posted by DennisA
Henagon
Solution

Re: New TeamViewer interface much slower than old one

Just got an update to 14.2.8352, so I tried the new interface again. Performance is a LOT better now, and the annoying flickering in the screen is gone. Nice! :)