Announcements

Become a product development partner for TeamViewer. Read more about it in our Announcement.

Posted by ShaunXVII
Henagon

Teamviewer Account Assignment

Hello there

 

We are currently deploying Teamviewer host 13.1.3629 to our clients. We have appended the msi with our Configuration ID and use the Assignment tool to automatically add clients to our corporate account. For nearly a year, this has worked flawlessly until the last few days. We have now started getting the following error:

=> Assignment failed with:
POST-Request 'groups' failed with 500 (API-Error: 'internal_error' (Code 3), Des
cription: 'A group with the same name already exists for this account. Please choose another name.')

Our Teamviewer host installation is set to move new clients into our 'New Added' Group. Any solutions would be very welcome.

Thanks
Shaun

11 Replies
11 Replies
Posted by Symbio
Henagon

Re: Teamviewer Account Assignment

We have the same problems with the Assignment. Currently we are using TW version 12. We noticed the problem on last week.

Posted by JosephR
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

We are also having the same issue, It started on friday. Same error and same process for us. Has there been any answers to this? 

 

Posted by ShaunXVII
Henagon

Re: Teamviewer Account Assignment

Hello there

I have seen a workaround for this. This is what they said:

At this time we currently have a small bug in regards to group assignment. We do however have a workaround which should solve this for you, instead of using the group name parameter you must replace this with --group-id and use the groups id (the group id can be easily found in the Management Console when click on a specific group the last part of the URL - after the last "/" is the group ID)

So i run the assignment now using the following command

TeamViewer_Assignment.exe -apitoken <Config ID> -datafile ${ProgramFiles}\TeamViewer\AssignmentData.json -allowEasyAccess=false -groupID g<Group ID>

Thanks

Posted by Isaurio
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

Worked for me, Thanks. This will do until they fix the bug
Posted by JosephR
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

Sadly this did not work for us. 

Posted by Isaurio
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

@josepR Hows your code looks like
Part of mine looks like this:
TeamViewer_Assignment.exe -apitoken APIID -datafile "C:\Program Files (x86)\TeamViewer\AssignmentData.json" -allowEasyAccess=true -wait=10 -verbose -devicealias "${COMPUTERNAME}" -groupID gXXXXXXX
Posted by Symbio
Henagon

Re: Teamviewer Account Assignment

This worked for us. Thanks.
Posted by JosephR
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

"D:\Buildouts\3\TeamViewer Setup\TeamViewer_Assignment.exe" -apitoken XXXXXXX-XXXXXXXXXXXXXXX-datafile "C:\Program Files (x86)\TeamViewer\AssignmentData.json -groupID gXXXXXXXXX"

Posted by Isaurio
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

Not sure if this the full codes but you missing a quote and space. Double check this
"D:\Buildouts\3\TeamViewer Setup\TeamViewer_Assignment.exe" -apitoken XXXXXXX-XXXXXXXXXXXXXXX -datafile "C:\Program Files (x86)\TeamViewer\AssignmentData.json" -groupID gXXXXXXXXX
Posted by JosephR
Neutron

Re: Teamviewer Account Assignment

 "D:\Buildouts\3\TeamViewer Setup\TeamViewer_Assignment.exe" -apitoken xxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxx -datafile "C:\Program Files (x86)\TeamViewer\AssignmentData.json" -groupID gxxxxxxxxx

so i fixed the quote, but Not seeing where i'm missing a space, i matched yours up with mine and transfered over the correct ID's and still nothing, It doesn't even run correctly now. i get a instant CP screen and shut down. and yes that's my full code..

Posted by AndyChips
Digon

Re: Teamviewer Account Assignment

Using the Group ID worked for us. In fact I just used it in the Host MSI command and that worked perfectly; so it's just a one-liner:

msiexec /i "TeamViewer_Host.msi" /qn APITOKEN=XXXXXXX-XXXXXXXXXXXXXX CUSTOMCONFIGID=XXXXXXXX ASSIGNMENTOPTIONS="--grant-easy-access --alias %COMPUTERNAME% --group-id gXXXXXXXXX --reassign" IMPORTREGFILE=1