Announcements

Here you will find the download links for all modules
in version 9: TeamViewer 9

Posted by Andrew94
Henagon

Teamviewer 13 Host Deployment

Hello,

 

I am trying to deploy a configured host for my corporate PC's, this works on most machines by using the Teamviewer_Assignment.exe tool with my api etc. However on a few machines this REFUSES to go on. I have tried remaking this but no luck.

 

 

TeamViewer_Assignment (r350)

=> Assignment failed with:
POST-Request 'devices/assign' failed with 400 (API-Error: 'failed_to_assign_manager_to_device' (Code 17), Description: 'FailedToAssignManagerToDevice')

14 Replies
14 Replies
Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Any want help ?

I  have these same problem

Posted by Moderator Moderator
Moderator

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Hello Andrew94,

Thank you for your message.

The mass deployment of the TeamViewer Host has changed.

Here the new instructions to do it :

New deployment instructions

I hope this could help. If not, do not hesitate to contact us again.

I wish you a good day.

Jean

French Community Moderator
Did my reply answer your question ? Accept it as a solution to help others.
Find this helpful ? Say thanks by clicking on the Thumbs Up button.
Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

You're right, but the new solution is not working.
I use the received guide: https://community.teamviewer.com/t5/Knowledge-Base/Mass-deployment-improvements/ta-p/39639#toc-hId-*...

I am trying to install TeamViewer_Host.msi (version 13.2)

I am using the command:

msiexec.exe /i TeamViewer_Host.msi /qn APITOKEN=<XXXXXXXXXX> ASSIGNMENTOPTIONS="--group KTW_komputery --grant-easy-access"

and a message appears (help msiexec)


if I leave ASSIGNMENTOPTIONS = then the installer starts.

Where do I make a mistake?

Posted by Moderator Moderator
Moderator

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Hello jlewicki,

Thank you for your message.

I can see that you forgot to put the CUSTOMIDCONFIG in your command.

Please check in the edit window of your module (in the Management Console) the CONDIG-ID and add it to your command.

It should look like this :

msiexec.exe /i "<Path>\TeamViewer_Host.msi" /qn CUSTOMCONFIGID=YOURCONFIGID APITOKEN=YOURAPITOKEN ASSIGNMENTOPTIONS="--alias %COMPUTERNAME% --grant-easy-access"

timeout /t 5

net stop teamviewer

net start teamviewer

I suggest you to remove the "group" command, because you can already define this in the module settings (in the Management Console).

Also, I recommend you to use --alias %COMPUTERNAME%, so the name of your computer shows up in your Management Console after the deployment.

It is also important to type in the command to stop and restart the TeamViewer service.

It should work fine.

If you need any further information, please let me know.

I wish you a good day.

Cheers

Jean

French Community Moderator
Did my reply answer your question ? Accept it as a solution to help others.
Find this helpful ? Say thanks by clicking on the Thumbs Up button.
Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

https://drive.google.com/file/d/1LldKptwU_tXwblSNpn2a7f7U-crE-m8S/view?usp=sharing

Unfortunately, it still does not work.
After pressing the "enter" button the following window appears

Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Anybody can help me ?

Posted by Moderator Moderator
Moderator

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Hello jlewcki,

Thank you for your message.

Sorry for the late reply...

It does not work if you place the MSI on the desktop. Could you please test it again with placing the file in a regular folder on your computer ?

Thank you in advance for your reply.

Cheers

French Community Moderator
Did my reply answer your question ? Accept it as a solution to help others.
Find this helpful ? Say thanks by clicking on the Thumbs Up button.
Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Everything works fine without the ASSIGNMENTOPTIONS = "<YOUR_OPTIONS>" command

Posted by Moderator Moderator
Moderator

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Hello jlewicki,

Thank you for your message.

We are glad to hear, that you could fix your issue.

I wish you a good day.

Cheers

French Community Moderator
Did my reply answer your question ? Accept it as a solution to help others.
Find this helpful ? Say thanks by clicking on the Thumbs Up button.
Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

No! i don't fix my issue 

I need use ASSIGNMENTOPTIONS = "<YOUR_OPTIONS>" command but if i used this then windows show me MSI popup

 

Posted by Moderator Moderator
Moderator

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Hello jlewicki,

Thank you for your message and sorry for the misunderstanding.

Which options are you trying to execute ? --alias ? --grant-easy-access ? etc... ?

Thank you in advance for your reply.

Cheers

French Community Moderator
Did my reply answer your question ? Accept it as a solution to help others.
Find this helpful ? Say thanks by clicking on the Thumbs Up button.
Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Try with --alias %computername% and other possible 

Posted by jlewicki
Henagon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

@JeanK Any idea ?

Posted by mts-arkil
Trigon

Re: Teamviewer 13 Host Deployment

Hey jlewicki

I succesfully installed the Host Module to all our users. But with a GPO that runs a powershell script that runs a bat file. 

Dont know if this can help you in anyway but this is what I have used. 

msiexec /i \\mylocation\TeamViewer_Host.msi /qn CUSTOMCONFIGID=xxxxxx APITOKEN=xxxxxxxxxxxxxx ASSIGNMENTOPTIONS="--grant-easy-access --group Teamviewer --alias %COMPUTERNAME% --reassign" IMPORTREGFILE=1

Regards Mark