Posted by Tonit
Digon

WOL and TV9 not working

WOL doesn't seem to work with TV9.

Here's the setup :

* POS system with DHCP binded IP adress to recieve WOL package.
* TV 9 installed with external ip adress set to send WOL package, and POS system added to contact list.
* Modem/Router NAT portforwarding of port 9 to binded IP-adress

I can't get TV9 to wake the machine up if the WOL package is send trough the internet.
If the setting are set to send the package localy, there's no problem (the system starts immediatly)

If i try to use a different WOL tool on the same port settings it's starts, only teamviewer 9 can't.

Any idea's anyone?

1 Accepted Solution

Accepted Solutions
Posted by Tonit
Digon
Solution

Re: WOL and TV9 not working

Think I finally found it.

Wish I would have tought of that sooner.

The modem didn't accept incoming WOL.
So I had to use TELNET command to tell the modem/router wich ipadress (or any) was allowed to send thw WOL packet.

telnet (ip adres) (eg 192.168.1.254)
user
password

wol fromWan any or
wol fromWan_setting 1 (ip adress from computer that's allowed) 255.255.255.255

View solution in original post

3 Replies
Highlighted
Posted by DomLan
Heptagon

Re: WOL and TV9 not working

Hi @Tonit

try to check @Esther reply for quite same scenario. Into first link, try to check your router configuration, expecially the part for port forwarding.

You're probably getting a block at this level.

Hope this help.

Regards

Domenico Langone
MCSD: App Builder
2 Replies
Posted by Tonit
Digon

Re: WOL and TV9 not working

Thanks for the reply.

But the link you provided just leads to the setup manual. All the explained steps in there are configured as their supposed to be. ( At least, I followed these steps accordingly).

The bottleneck seems to be a firewall setting of sorts or something that's blocking the WOL request.

If I let the modem/router send a WOL request it's working just fine as well. So I think i'll have to see if i can find something in that setup.

If you or anyone would like to help the modem/router type is a Draytek Vigor 2760.

Posted by Tonit
Digon
Solution

Re: WOL and TV9 not working

Think I finally found it.

Wish I would have tought of that sooner.

The modem didn't accept incoming WOL.
So I had to use TELNET command to tell the modem/router wich ipadress (or any) was allowed to send thw WOL packet.

telnet (ip adres) (eg 192.168.1.254)
user
password

wol fromWan any or
wol fromWan_setting 1 (ip adress from computer that's allowed) 255.255.255.255

View solution in original post