Announcements

The Community is moving next week! 

Find all information incl. the timeline and tips for a smooth migration here.


We will be in read-only mode from this Sunday to Tuesday.

Posted by
Henagon

Waitforconnectfailed on a headless RaspberryPi 4B

Hello all,

I think I read all of the topics in this forum that had the error WaitForConnectFailed on it and I'm out of ideas on what to do now.

My setup is:

Client (Headless Raspberry Pi 4B)
RPi release: Raspbian GNU/Linux 10 (buster)
TV: TeamViewer 15.10.5 (DEB)
Kernel release: 5.4.72-v7l+
Operating System: GNU/Linux
Architecture: armv7l

Viewer
Windows 10
TeamViewer 15.10.5

The installation of TeamViewer on the RPi was successful (I ran teamviewer passwd and teamviewer setup) and I can see the machine on "My Computers" on Window's TeamViewer. However, when I try to connect I get the WaitForConnectFailed error message.

I noticed my framebuffer was 16bits and changed it to 32bits, still the same error.

Tried connecting my computer to another network (my phone's 4G), since others said it could be a router issue, same error.

I changed my /boot/config.txt and it's currently like this:

framebuffer_width=720
framebuffer_height=480
framebuffer_depth=32
framebuffer_ignore_alpha=1
hdmi_force_hotplug=1
hdmi_group=1
hdmi_mode=85
dtparam=audio=on
[pi4]
max_framebuffers=2


fbset returns:

mode "720x480"
    geometry 720 480 720 480 32
    timings 0 0 0 0 0 0 0
    rgba 8/16,8/8,8/0,8/24
endmode


I've tried downgrading to TeamViewer 11 as other topics pointed out, but it didn't work either.

Any directions? Are there any specific settings I need to do for the headless connection to work?

Pretty lost here...

1 Reply
1 Reply
Posted by
Electron

Re: Waitforconnectfailed on a headless RaspberryPi 4B

Hello,

same problem here with a Pi 3.
Did you find a solution?

Cheers,
Rainer