Posted by MR90
Henagon

Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

Hi!

I've been using Teamviewer for quite a few years now. Recently (after upgrading to TV13) I've experienced a problem where TV starts with completely white windows. The functionality is (somewhat) there since I was able to open up the Computers & Contacts window by knowing where the button was as seen from the image below.

TeamViewer 13 White Windows

 

I've had this problem before - a few days ago. It disappeared after some time (I can't recall if it was a reboot that fixed it) but now it's back.

 

Things I've tried:

  • Simply closing TV13 and restarting
    • No effect
  • Stoping and starting the daemon
    • The result is different, but not really usableTV13 Windows after daemon restart
  • Using TV (on my phone) to login to the laptop in question here
    • Everything worked as expected, except that the thing that's usually all colorful in the corner was all white (on both host and guest)
  • Killing the process on the process manager
    • No improvement 
    • If I did this after closing the daemon, I get the bugged out license agreement TV started after stopped daemon
    • After that, I'm treated to a slightly different, but still set of windows After Agreeing to license
  • Starting TV from the console
    • teamviewer

      Init...
      CheckCPU: SSE2 support: yes
      Checking setup...
      Launching TeamViewer ...
      Starting network process (no daemon)
      Network process already started (or error)
      Launching TeamViewer GUI ...

  • Rebooting Ubuntu
    • No change (only tried once, though)
  • Launching into a computer 
    • In some instance, I can see some of the names of the computers I've got in the list
    • I used that to navigate to the "Log in to this computer" menu and successfully managed to do that
    • This results in an unusable situation, however: Oup29TzSession itself
  • Look at teamviewer info
    • teamviewer info

      TeamViewer 13.0.6634 (DEB)

      TeamViewer ID: 724795826

      teamviewerd status n/a (error)

  • Looking for the solution on Google 
    • Couldn't find anything of interest - saw different kinds of problems, but none that looked similar to mine.
  • Ziplog

 

Now a little bit about my system.

  • I'm running 
    • teamviewer --version

      TeamViewer 13.0.6634 (DEB)

  • My OS 
    • lsb_release -a
      No LSB modules are available.
      Distributor ID: Ubuntu
      Description: Ubuntu 17.10
      Release: 17.10
      Codename: artful
  • My Hardware:
    • Hardware
  • I'm on a laptop with an extra monitor
    • Result doesnt' changed on either monitor
  • My Display driver:
    • echo $DESKTOP_SESSION
      ubuntu-xorg
    • (I sometimes need to log into here as well so Wayland doesn't really work yet)

 

If any further information is required, I'd be happy to provide it.

6 Replies
1 Accepted Solution

Accepted Solutions
Posted by Keha
Henagon
Solution

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

I'm fixed this bug!

delete all file in ~/.cache/qtshadercache/

6 Replies
Posted by TeamViewer Staff
TeamViewer Staff

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

Hi @MR90,

wow, I've never seen anything like that... we'll actually, I have. Some people reported white windows or menus, but that was a permanent (desktop theme related) problem that hopefully we fixed with today's update: [Update: 13.0.9865] File Transfer & Chat

However, I'm not sure it's the same thing that you have. Please give the update a try. If you have to restart teamviewer, avoid killing the daemon directly. Just

teamviewer daemon restart

will do, and re-start the UI also (if start with system is enabled). But in your case, just closing and starting the UI again should be sufficient.

Linux Developer
Posted by MR90
Henagon

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

Thank you for your reply!
After a week had passed, I wasn't really hoping for a response on something that seems to only affect 1 person so far.

 

As for the anwer itself, I installed the update that was rolled out today. Unfortunately, as far as I can tell, nothing has changed. Teamviewer version seems to have updated, but the problem is exactly the same as it was before.

Here's a picture of some of the menus (if I know where to click).

fHDQtwDAll the same after update

 

I tried restarting the daemon again after the update, nothing changed.

Since I'm a lazy hog (and I have a ton of stuff open at once), I've yet to experiment with a reboot, but I will get back to you once I have (system needs one anyway).

And since my last post, I've never had this fix itself again. I guess I haven't been looking too often either, though.

 

Right now I'm simply using TV through a virtual machine when I need it. Not ideal, but works.

 

Thank you again for taking the time to review my issues with your product.
If there's any additional information I can provide, I'd be happy to do so.

All the best,

MR90

Posted by Keha
Henagon

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

same problem

Posted by Keha
Henagon
Solution

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

I'm fixed this bug!

delete all file in ~/.cache/qtshadercache/

Posted by MR90
Henagon

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

While restarting my system did not help, this did.

 

Thank you! :)

 

EDIT:
One annoying issue is, I need to redo this (and restart the daemon) after I've closed Teamviewer.

Posted by Keha
Henagon

Re: Teamviewer 13 on Ubuntu - completely white windows

this bug in qml (qt5), all programs having qml-based interface may be getting white window :smileymad:

new teamviewer 13 for linux with qml interface :smileyhappy: