teamviewer.com link icon
or
Ask The Community

Commercial use - Connection time out

1197198200202203272

Comments

  • Incanter
    Incanter Posts: 2 ✭✭

    However, there is no such time limit within the software.

    The message reads: "Your license limits the maximum session duration to a partner."

    Sapientis sat...

  • Incanter
    Incanter Posts: 2 ✭✭

    However you can always establish a new connection again immediately afterwards.

    The message reads: "Connection to the partner will be blocked until ..."

  • Z0n3VII
    Z0n3VII Posts: 1 Newbie

    I have been using TeamViewer to manage my home computers and my parents computer for years. Most of the time it is from work and since Covid it has been all from home but sometimes from my work computer that would have been on our VPN. TeamViewer is now timing out after about 30 seconds and from what I can find online it is because they think I am using it for work purposes. My work actually does use TeamViewer and I have a separate login for that but we have it locked down that those accounts can only access computers that are registered to our account so I switch back and forth. I can't seem to contact anyone in support since to contact support you have to have a licensed version and since this is only an issue with my personal non-licensed version I thought I would ask here if anyone had any suggestions.

  • jpjones86
    jpjones86 Posts: 1 Newbie

    I'm having the same problem. I'm guessing my account request to remove the commercial use flag was removed, because I am no longer getting that message, but my connection continues to time out after just a few minutes? Getting support is extremely difficult.

  • gurugary
    gurugary Posts: 4 ✭✭

    I sympathize with you, been having the same problem for a couple months, but don't count on getting any help from Team-Viewer. I even filled out their form and explained I could not use it for commercial use, I'm 77 years old, retired 15 years ago, only use it to connect to one other computer in my basement to save walking down stairs, but they apparently just don't care. I'm beginning to think they really don't have a free license, they just shut you down after a year or so hoping you'll pay up even though you meet their criteria. I can't think of any algorithm that they could have used that would have determined my use was commercial. I'm going to upgrade my systems to Windows 10 Pro which has a built in remote desktop, even though it will cost me, but no way am I going to give Team Viewer any money.

  • FSP
    FSP Posts: 0
    edited December 2020

    I used the free service successfully for a few years. But now I can't get my computers to connect and when i do I'm booted off in a few minutes. I don't know if the commercial licience will fix that, but even if it did its not worth the **Information removed as per Community Guidelines**/year expense. I use the service 2-3 time a year to grab somtheing off my desktop while I'm traveling with my labtop. I'd pay **Information removed as per Community Guidelines** but not **Information removed as per Community Guidelines**

  • golfflag
    golfflag Posts: 0 Newbie

    I have 3 computers for personal use. One times out for licensing issue. Left message on TeamViewer. No answer after two weeks. Help.

  • easmar
    easmar Posts: 0 Newbie

    I have the free license. I haven't used it in a while. I tried yesterday to connect to one of my family computer and I kept getting times out in few seconds, then if I try again I get Unable to connect message. see attached.

    I am up to date on my PC with windows 10.

    Does anyone know how to fix this?

  • easmar
    easmar Posts: 0 Newbie
    edited December 2020

    I Just asked a question but I can't find it.

    I have a free license and yesterday When I tried to connect to a family computer I kept getting timed out almost immediately. Then if I try to reconnect immediately I get "Unable to connect message" and ask me to wait 1 minute after which it does it again. I uninstalled TV using IObit uninstaller and reinstalled version 15.13.6 (32 Bit). and updated windows and it did not help.

    Any Idea why is this happening?



  • Every time I remote log in it times out right after log in

  • This has been discussed dozens, if not hundreds of times on this site. The software has some sort of algortithm that is supposed to flag your account if it suspects you of commercial use, but it's obviously broken, because it flags tons of people incorrectly.

    So, then there is a form you can fill out for them to review your case and remove the "commercial use suspected" flag on your account.

    But from what I'm reading on this message board, it takes weeks before they will review your complaint and remove the flag

    Additionally, some people are saying that within a few more uses, the "commercial use suspected" flag reappears and they are back to the same place they were before. So it appears to be a endless circle of frustration.

    And the mods on this message board will not allow any discussion of any of their competitors, but a simple Google search or Wikipedia search should give you a list of alternatives.

    It's really as shame as I have been a loyal TeamViewer user (for ten or fifteen years probably) and recommended it hundreds of times to people I know, but I'm in the same boat as you.

    I'm going to abandon TeamViewer and go to one of their competitors and I'll make sure to tell everyone from now on, how wretched of a product TeamViewer now has.

    I don't mind if they want to make it pay only, that's their right, but to claim that personal use is still free when it isn't is simply lying to people, and that's what I have an issue with. It's a shame when a good company goes bad, and that's the case here, in my humble opinion.

  • I love how you cant submit a ticket it seems like unless you have a paid license. I'd like to know how my phone, which i used on teamviewer maybe a total of 10 times this year is being flagged as commercial. When i run it on LTE to my home PC it is definately not commercial and when im at work, the wifi is on a separate network and internet connection than our commercial network and internet connection.

    So, not only do i find it funny it got flagged commercial at all since i can use my home PC to connect to my other PC in my home so it isnt an account lock. I've never used my phone to connect to my work PC or any other PC than one of the two in my home. How do i make this go away since i cant submit a ticket? Do i actually have to call them? Because im on the west coast and am at work during their call hours....

  • golfflag
    golfflag Posts: 0 Newbie

    I have three computers for personal stuff. One computer now does a session time out. Sent request to fix to TeamViewer two weeks ago. No answer. HELP.

  • tpb
    tpb Posts: 2 Newbie

    I haven't used Teamviewer in some time. When I executed the program today and attempted to connect to my brother's computer, it "Timed Out". It also stated it looked like I was usinf it for commercial use. This is not the case. Anyone experienced this issue and if so, how do I correct it?

  • jrer
    jrer Posts: 0 Newbie

    all of a sudden my sessions either fail to connect or die after 60 seconds and it says commercial use detected.


    i've signed a PDF and sent it in saying yes i really am a bored lonely guy with too many laptops but it is still nagging me.


    i've reinstalled several times.


    halp

  • bcthoms
    bcthoms Posts: 0 Newbie

    I used a commercial license version for work, which has expired, but now am retired and need to downgrade to a personal license. I've uninstalled the commercial version and installed the free version on both computers that I'm trying to connect, but get a message that commercial license is expired.

  • tpb
    tpb Posts: 2 Newbie

    The same thing is happening to me. Please advise me also if a solution is suggested.

  • M3d1aman
    M3d1aman Posts: 1

    Has anyone figured this out yet? I've confirmed personal use several times and I keep getting flagged.

    Hands up if you'd pay for a reasonably-priced personal subscription, if for nothing else than to keep getting flagged? $50/month is way too much. I've moved on to inferior software, but at least it doesn't constantly lock me out of my computers.

  • modivo
    modivo Posts: 1 Newbie

    The same is happening to me too. Very frustrating! TV, please explain! I've updated to the current program. This happened last year after an upgrade, but began working correctly after some time. I don't use regularly, but it's a nice program when we do need to help family members, especially while SIP because of Covid-19.

    TV leaders, please advise-

  • elvisp1969
    elvisp1969 Posts: 0 Newbie

    Hey everyone I am having problems before I never had a problem I can look at my computer from my mobile phone and then I recently got a Chromebook saying also and so when I go and log into my computer here at the house or it's in the other room it's telling me that this is being a commercial use and I'm not using it for commercial use I'm just looking at something on my computer from the bedroom instead of me having to get up because I am disabled can anybody help me on who I need to contact to get this thing fixed because when I had a tablet and my phone it both of them let me remote access into the computer here at the house and saw on the same network please help me as soon as possible thank you

  • marypearson
    marypearson Posts: 0 Newbie

    I am 76 yo and retired. My brother is 84 and quite computer illiterate. I also have a two friends, both in their 80's who are the same. All they need is some help from me but I keep getting disconnected because you say something to the effect of that it is being used for business.

    How do I establish that I just want to use it with my family and friends, and that it is not for business purposes.

  • Jenni
    Jenni Posts: 5 ✭✭
    edited December 2020

    Any help would be greatly appreciated.

    Last week I was getting the "suspected commercial use" message. I got that fixed (at least thats what the email said). But now when I try to connect to one of the computers I only get a minute before I get kicked off saying the session was timed out.

    On top of that when I try to reconnect I get a "connection blocked after timeout......Immediate reconnects are blocked. Please try later or upgrade your license. Connection to this partner will be blocked unitl ##:##" message. The VERY interesting thing about this message is that even after that specified time, I am still blocked and get the same "connection blocked....." message but the "blocked until" time has changed to one minute from the current time. No matter how many times I try to reconnect that message keeps showing up and the time is changed........

  • Jenni
    Jenni Posts: 5 ✭✭

    Any help would be greatly appreciated.

    Last week I was getting the "suspected commercial use" message. I got that fixed (at least that's what the email said). But now when I try to connect to one of the computers I only get a minute before I get kicked off saying the session was timed out.

    On top of that when I try to reconnect I get a "connection blocked after timeout......Immediate reconnects are blocked. Please try later or upgrade your license. Connection to this partner will be blocked until ##:##" message. The VERY interesting thing about this message is that even after that specified time, I am still blocked and get the same "connection blocked....." message but the "blocked until" time has changed to one minute from the current time. No matter how many times I try to reconnect that message keeps showing up and the time is changed........

  • I get kicked out of using this software. I'm told that I am a commercial user

  • Jenni
    Jenni Posts: 5 ✭✭


    Last week I was getting the "suspected commercial use" message. I got that fixed (at least thats what the email said). But now when I try to connect to one of the computers I only get a minute before I get kicked off saying the session was "timed out" NOTHING about commercial use, just "timed out".

    On top of that when I try to reconnect I get a "connection blocked after timeout......Immediate reconnects are blocked. Please try later or upgrade your license. Connection to this partner will be blocked unitl ##:##" message. The VERY interesting thing about this message is that even after that specified time, I am still blocked and get the same "connection blocked....." message but the "blocked until" time has changed to one minute from the current time. No matter how many times I try to reconnect that message keeps showing up and the time is changed........

  • wlukefox
    wlukefox Posts: 1 Newbie

    I'm having the same issue. Any recommendations? Completely unusable right now.

  • keyman916
    keyman916 Posts: 2 ✭✭

    i have the same problem

  • GeoffP
    GeoffP Posts: 1 Newbie

    I'm getting timed out after 30 seconds. I've been using TeamViewer for years to support my mother and use it once or twice a month. We both have the latest version installed. Any suggestions for a fix?

  • pt1424
    pt1424 Posts: 2 ✭✭

    I am getting a message that TeamViewer has timed out. I only have this issue on one computer, and I started getting the Commercial usage message only after I cloned my drive. Initially, I thought the issue was corrected, I sent the form to TV explaining how I use it, but I no longer get the message about Commercial use, just times out after connecting for a couple of minutes. I have another computer in a different room on the same account that works without issues.

  • b_broody1
    b_broody1 Posts: 2

    I only use team viewer with 1 person, perhaps 1 a week. First I got notice that you thought I was using Team Viewer commercially, finally got that straighten out, and now I sign in to my friend and it times me right out.

Sign In or Register to comment.